Reforma a inovace vzdělávání STEM pomáhají čínskému vydání „dividend talentů“

Reforma a inovace vzdělávání STEM pomáhají čínskému vydání „dividend talentů“

Agentura Xinhua, Harbin, 21. dubna (reportér Zhang Zhongkai, Li Jianping, Yang Xuan) v polovině -Aabril se roztavil ve sněhu a sněhu a vstoupil do tradiční turistické sezóny, ale popularita některých karet není ovlivněna z nich.
Zavedení vynikajících talentů, jako jsou dva akademici zdí, oslnivé fyzické modely Big Country Heavyware a práce studenta s plným smyslem pro technologii … Platforma pro značku této století -přitahuje stále více lidí , zejména studenti, přijďte sem, aby ocenili velkou energii těžkou zbraň, cítili sílu a kouzlo „kolébky inženýrů“.
„Je to příliš těžké! Je to šokující a vzrušující. Země potřebuje více takových inovativních úspěchů a talentů vědy a technologie.“
Obrázek ukazuje 22. dubna 2023, na stadionu Harbin Institute of Technology, studenti Asociace Seest diskutovali před zahájením modelu vzduchu.Reportér zpravodajské agentury Xinhua Xie Jianfei  Čína je zemí velké populace a velká talentská země.Neustále rostoucí tým talentů vědy, technologie, inženýrství a matematiky (STEM) se stal důležitou silou pro podporu technologického pokroku a hospodářského rozvoje čínského.
Jako disciplinární integrační vzdělávání v kontextu globálních inovací a změn STEM nejenže představuje oblast vědy a techniky vědy a techniky vědy, technologie, techniky a matematiky.
Gong Ke, bývalý předseda Federace Světové inženýrské organizace, uvedl, že ve srovnání s prvními dny reformy a otevírání čínského vědeckého a inženýrského vzdělávání prošlo obrovskými změnami.
V posledních letech, pro nové požadavky nového kola vědecké a technologické revoluce a průmyslových změn, zvýšila Čína výcvik talentů v talentském tréninku.V roce 2023 představovala rozsah zápisu vědy a technologie a medicíny v magisterském titulu 60%a podíl doktorského zápisu překročil 80%.
Ke konci roku 2023 nasadila Čína vynikající inženýrské vysoké školy 32 zemí a vynikající inženýr inženýrů inovací inženýrů 4 zemí.Začátkem roku 2024 Čína poprvé uspořádala konferenci „National Engineer Award“.
Obrázek ukazuje roh charakteristické oblasti 61. China Higher Education Expo konané ve Fuzhou 15. dubna.Reportér zpravodajské agentury Xinhua Lin Shan Chuan Photo  Harbin Institute of Technology, který se zavázal pěstovat akademické mistry, inženýrské giganty, vedoucí průmyslu a pilíř vládnutí země, byl vždy aktivním průzkumníkem čínské reformy a inovací STEM.
Zhao Yaqin, výkonný zástupce děkana Harbin Institute of Technology, představil, že škola vytvořila koncepci talentu „silného nadace výsadby, posílení kříže, zaměření na integraci a povzbuzení inovací“. a vzdělávání, konsolidujte nadaci znalostí inovací studentů a vytvářejí kulturní atmosféru, která podporuje inovace.
„Je jasně vidět, že schopnost studentů řešit komplexní problémy roste, inovativní nadšení je vysoké a mnoho malých satelitů a robotů, které navrhli, jsou velmi úžasné.“
V současné době Mezinárodní institut pro vzdělávání STEM urychluje přistání v Šanghaji.Qin Changwei, sekretářka -Generální výbor pro výuku a vědy OSN v Číně uvedl, že mezinárodní výzkum vzdělávání STEM přispívá k podpoře prohloubení čínského vzdělávání a výuky STEM a neustále zlepšuje kvalitu vědeckých a technologických inovací talentů .
„Zřízení této platformy také pomůže Číně a mezinárodnímu společenství sdílet koncepty a praxi čínského vzdělávání STEM a přispěje k rozvoji globálního vzdělávání čínskou moudrostí a čínskou moc.“
Zpráva/zpětná vazba