Potraviny -globalizace, industrializace a urbanizace

V dojmu tradičních lidí je jídlo velmi geografické.Northerners jedí nudle a jižníci jedí rýži a na různých místech jsou jídla.

S rozvojem industrializace, globalizace a urbanizace však spotřebitelský trh a výroba surovin často nakládá na stejném místě.

1 Globalizace zemědělských produktů

Ve starověké společnosti byly kvůli omezením zemědělských technologií, přepravy, jako jsou potraviny, jako jsou jídlo a jiné potraviny, přepravovány s dlouhou dopravou a jejich potíže se snadno zhoršily a náklady na přepravu byly vysoké.V zásadě je to jíst hor a vodu.

Na druhé straně se však vstupu do moderní průmyslové civilizace na jedné straně zlepšuje zemědělská technologie, na druhé straně přeprava, jako jsou lodě železničních letadel a další technické aplikace, jako je chlazení skladování a antikorózy .Zemědělské produkty jsou velmi běžné v oběhu po celé zemi a dokonce i po celém světě.

Jako příklad si vezměte globální jídlo.Na jedné straně mechanizovaná výroba umožnila některé země, jako jsou Spojené státy, Rusko, Argentina, Austrálie, Brazílie, Ukrajina a další země, aby se na druhé straně staly hlavním vývozcem; Environment a exportní ekonomika, mnoho zemí je vývoz do exportu zdrojů, průmyslových produktů a služeb, nakupuje jídlo s penězi, které vyděláváte.Rozvinuté země, jako je Singapur, Japonsko a rozvojové země, jako je Egypt.Jídlo, které jíte, může pocházet z druhé strany moře.

Dalším příkladem jsou zemědělské produkty v různých částech Číny, jako je severovýchodní rýže, zelenina Shandong, hovězí maso a skopové hovězí maso a skopové plody, rajčatové ovoce Xinjiang, kokos hainan a další tropické ovoce.

Cesta k globalizaci zemědělských produktů ve skutečnosti začala ve starověku.Pšenice pochází z půlměsíce v povodí západní Asie, který je nyní předáván do světa, včetně Číny; Kukuřice, bramborová pepř do Číny, čaj z Číny na svět atd.

2 Potravinářský průmysl

Industrializace potravin je jedním ze zástupců moderní průmyslové civilizace.

Například americký Burger Cola představuje rychlé občerstvení a je to standardizovaná montážní linka.

Dalším příkladem je konzervované jídlo, obědové maso, okamžité nudle, pohodlná rýže, komprimované jídlo, zmrazené knedlíky atd.Produkce těchto továren je vhodná pro zachování průmyslového jídla, které jsme nesli v naší každodenní spotřebě.Nemusíte parní rýžové nudle, abyste si sami vytvořili knedlíky, ale je pravděpodobné, že si tyto průmyslové potraviny zakoupíte z nákupních center supermarketů online.Průmyslové potraviny jsou křížové -a průmyslové potraviny prodávané v zemi jsou podobné.

3 urbanizace potravin

V zemědělské společnosti je hlavní populace ve venkovských oblastech a samostatná ekonomika malých zemědělců se obvykle vaří sama o sobě.

Ale v průmyslové společnosti, s urbanizací a populací vstoupil do velkého města, se situace změnila: Na jedné straně je čas velmi těsný, zejména na oběd, na druhou stranu můžete vzít pouze rychlé jídlo; Odvětví městských stravování je vyvíjeno, vyberte více.

Mnoho lidí ve městě je nejí samy, ale mnoho z nich jsou restaurace rychlého občerstvení, nebo mají hlad po jídle.Nemyslete si, že je to přehnané.Totéž platí pro stravování.

Stejně jako mnoho místních značek stravování v Číně, jako je občerstvení Fujian Shaxian, Shandong Yellow Chicken Rice, Sichuan Sichuan Cuisine, Chongqing Hot Pot Noodles, Lanzhou Ramen v Gansu, xin -ťiang skopové špízy, špízy, atd. .Mnoho zahraničních značek stravování má také mnoho zahraničních značek v Číně, jako je americký hot dog Cola, japonská sushi sashimi, korejská kimchi, indická kari rýže atd.; a dokonce i svět.Tyto značky stravování jsou křížové.