Co je to věda?Podívejte se na vědu, co říká Pán

Vědecká specialita tohoto článku se týká přírodních věd (reprezentovaných několika základními disciplínami, jako je fyzika), které se skládají z vědeckého myšlení a metod popsaných níže, a teorie konkrétního závěru získané z tohoto systému.

Účel vědy:

Abychom věděli, jak tento objektivní svět vypadá a jaký je zákon?Jak to udělat?

Nejprve připouštíme, že lidé se nenarodí a všemocní.

Za druhé, připouštíme, že lidé na první pohled nemají pohled.

Proto lze vědecké myšlení a metodu stručně popsat jako:

Rozvoj vědy je založen na dvou velkých úspěších: řeckých filozofů v vynálezu (v geometrii Evropy)Formální logikaTaké systémExperiment systémuJe možné najít kauzální vztah.

Rozšíření myšlení:

První: Osobně si myslím, že výše uvedené návrhy nejsou obtížné pochopit, ale systém vědeckých metod v historicky přísném smyslovém systému se v Evropě narodil až do renesance a doposud to nerozumí.

Dokonce i mnoho (možná většiny) lidí, kteří jsou vědeckým výzkumem, je jen pasivně splněno výše uvedenými pokyny. , ale nerozuměli metodice, proč to dělají, vědí, že to musí být, jinak nebude článek zveřejněn.

Dva: Z jiného pohledu najdete nějaký zajímavý obsah

Za prvé, jak je popsáno výše, věda nemůže poskytnout soubor teorií pro objektivní svět s absolutně správnými tituly. Střelce.

Za druhé, ještě hlouběji, tato metoda se nedaří absolutně správné postavení.Proto existuje konflikt mezi vědou a typickým náboženstvím v poznání oblasti objektivních světových zákonů.

Ale zároveň je to zřejméSystém vědeckých metod také odmítl zásah do konkrétních vědeckých teorií, jako je filozofie, náboženství atd. Vědecké závěry se mohou spolehnout pouze na experimenty a matematiku.Podstata

3: Je vidět ze systému vědeckého myšlení a metod:

Na jedné straně je věda nejvíce arogantního ideologického systému. Buďte „ještě nevíme, být studován“;

Na druhé straně je však věda také nejskromnějším systémem.Podle této sady standardů jsou vlastní naděje, preference a představivost lidí křehčí než mýdlové bubliny před cíli a oslabeny, takže mnoho lidí není emocionálně nepřijatelné.

Čtyři: Věda a pověra

Naopak myšlení a metody výše uvedené vědy je to v podstatě typické myšlení pověry:

Typické pověry, jako jsou ty, které nemají pochybnosti a ověření, věří v návrh na objektivní svět, ale specifická teorie vědy je založena pouze na experimentech a matematické logice, podezření a čekání na padělání.

Je vidět, že protože většina náboženství má popis struktury a zákonů objektivního světa, mají v této oblasti neslučitelný rozpor s vědou, včetně tří hlavních bohů, buddhismu a taoismu. Tito lidé byli také pověrčiví.

Zdá se, že některé mírně pokročilé pověry mají určitou praktickou podporu, ale věnujte pozornost rozdílu mezi touto praxí a praxí: teorie vyžaduje teorii, kterou musí být ukončena praxí, aby se testovala pravost (tj. Pseudo -pseudo) , což lze prokázat. musí být nutné procvičit se.

Takové pověry, jako je Yin a Yang Five -Element System, souhvězdí, Feng Shui atd.

WeChat: BKY-Natural-Sciences

Autor: Neznámý Wen Tianxia

Zdroj: Boco Garden